Emdr helpt bij mentale problemen

Steeds meer mensen hebben tegenwoordig last van mentale problemen. Het hebben van depressies is allang geen uitzondering meer en heel erg veel mensen zullen er op een gegeven moment mee te maken krijgen. Dit is natuurlijk heel erg vervelend, maar met behulp van de emdr therapie kun je er heel makkelijk iets aan doen. Ook bij veel andere soorten problemen is deze vorm van therapie heel erg effectief.

  • Paniekaanvallen
  • PTSS
  • Nare dromen

Het verwerken van ervaringen doe je in je terwijl je slaapt door middel van je dromen. Heb jij bijvoorbeeld last van nare dromen door een vervelende gebeurtenis die jij hebt meegemaakt? Dan is dit heel erg vervelend. Veel mensen denken dat zij niets aan deze nachtmerries kunnen doen, maar dat is dus helemaal niet waar. Het is zelfs vrij gemakkelijk om eindelijk iets te doen hieraan. Laat niet langer je nachtrust verstoren door de nare dromen die je hebt. Kies gewoon simpelweg voor een emdr behandeling bij de kliniek https://www.delphia.be/. In deze kliniek hebben ze inmiddels een ruime ervaring met deze vorm van therapie en zij zullen je hier dus op de best mogelijke manier kunnen helpen.

Zet emdr therapie in bij paniekaanvallen

Heb jij (ook) regelmatig last van paniekaanvallen? Dan kan dit een heel erg vervelend effect op je dagelijks leven hebben. De paniekaanvallen die je hebt worden vaak veroorzaakt door een bepaalde trigger. Tijdens het intakegesprek van de emdr therapie zal er niet alleen bepaald worden wat het precieze probleem is waar jij mee te maken hebt, maar ook hoe dit op de best mogelijke manier opgelost kan worden. Je vult daarom tijdens het intakegesprek een aantal vragenlijsten in. Aan de hand daarvan kunnen er de nodige conclusies getrokken worden. De therapeut van Delphia kan aan de hand daarvan precies bepalen wat de beste aanpak voor jou zal zijn. Het aantal sessies dat nodig is om jou van je probleem af te helpen wordt dan ook bepaald. Dit varieert van 4 tot 5 sessies voor een ernstig probleem tot 2 tot 3 sessies voor een minder ernstig probleem. Je kunt hier dus al aan zien hoe effectief de emdr therapie werkt. Met slechts enkele sessies kun jij blijvend van je mentale probleem af zijn. De emdr therapie werd oorspronkelijk ontwikkeld voor veteranen, maar het is ook voor jou heel erg effectief!

Meer weten over de therapie en de behandeling

Bij de kliniek Delphia ben je dus aan het juiste adres voor het volgen van emdr therapie. Maar dat is niet de enige vorm van therapie waarvoor je hier terecht kunt. Veel problemen die je met emdr therapie kunt oplossen hebben vaak een oorsprong in familieopstellingen. Het is dus ook zeker aan te raden om een cursus of workshop op dit gebied te volgen. Op die manier krijg je ook meer duidelijkheid over hoe jouw directe omgeving een rol speelt in jouw problemen. Deze cursus of workshop kan je ook in groepsverband volgen als je dat wilt. De emdr therapie volg je uiteraard wel in je eentje. Als je hier graag meer over wilt weten, dan kun je uiteraard contact opnemen met de medewerkers van de kliniek Delphia. Zij vertellen je graag meer over de therapie en de behandeling die je kunt volgen. Als jij dus een mentaal probleem hebt waar je graag vanaf wilt komen, dan is het echt aan te raden om contact op te nemen met deze kliniek. Ook als je niet zeker weet of ze jou wel kunnen helpen, is het toch echt wel de moeite waard om hierover te informeren.

Reageren is niet mogelijk