Naar Lapland reizen

xplorethenorth - lapland reizen

Voor een vakantie naar Lapland reizen is voor de meeste mensen in Nederland niet de voor de hand liggende keuze. Veel mensen kiezen er nog steeds voor om naar het zuiden te gaan, of het nu zomer of winter is. Dat is eigenlijk erg jammer, want ook het noorden van Europa heeft heel veel moois te bieden. Er is schitterende natuur te vinden, waar je in ieder seizoen van kunt genieten. Door Lapland reizen in de zomer betekent dat je kunt ervaren hoe het is als het eigenlijk niet donker wordt. Hoe verder je naar het noorden trekt, hoe langer het licht zal zijn overdag. Reis je in de winter, dan ervaar je het omgekeerde, dan komt de zon eigenlijk maar nauwelijks op. Dit klinkt misschien wat deprimerend, maar daar staat tegenover dat er gegarandeerd sneeuw zal liggen, wat het weinige licht dusdanig zal weerkaatsen dat het toch niet heel duister aanvoelt. De gegarandeerde sneeuw zorgt er bovendien voor dat je hoe dan ook zult kunnen genieten van verschillende wintersporten, wat in landen als Zwitserland, Oostenrijk en Frankrijk soms maar afwachten is. Naar Lapland reizen betekent dat je volop kunt snowboarden en skiƫn, maar bijvoorbeeld ook langlaufen of tochten met een huskyslede maken.

Voor Noorderlicht naar Lapland reizen

De belangrijkste reden waarom mensen naar Lapland reizen, is eigenlijk toch nog iets anders, namelijk de mogelijkheid tot het zien van het Noorderlicht. Dit speciale natuurverschijnsel is alleen zo noordelijk in Europa goed waar te nemen, juist vanwege het feit dat het daar in de winter zo donker is en doordat er weinig steden zijn die voor lichtvervuiling zorgen, maar vooral natuurlijk omdat het zo dicht bij de poolcirkel gelegen is. Wil jij ook naar Lapland reizen om het noorderlicht te bewonderen, dan zijn er verschillende zaken die je in het oog moet houden, namelijk:

  • de reisduur waar je voor kiest
  • de periode waarin je op vakantie gaat
  • de locatie waar je verblijft
  • de stand van de maan tijdens jouw reisperiode

Naar Lapland reizen om de Aurora Borealis te zien en deze vervolgens missen omdat je niet goed gepland hebt, dat is natuurlijk heel erg zonde. Hoewel je altijd het risico loopt dat je dit natuurverschijnsel misloopt, vanwege de lastige voorspelbaarheid ervan, kun je het risico natuurlijk wel zo klein mogelijk maken.

Stel je reis samen met Xplore the North

Wil jij er alles aan doen om de kans zo groot mogelijk te maken dat je het poollicht daadwerkelijk ziet? Kies dan voor een van de Lapland reizen van Xplore the North. Dit reisbureau heeft als oprichter iemand die zelf gegrepen is door de pracht van de Aurora Borealis. Hierdoor zijn zij altijd op zoek naar de beste bestemmingen, de mooiste locaties om dit natuurverschijnsel te ervaren. Hun grote ervaring met Lapland reizen zorgt er ook voor dat ze jou als geen ander kunnen adviseren over wanneer je het best op reis kunt gaan, wat de meest ideale reisperiode is. Daarbij is het uiteraard zo dat hoe langer je naar Lapland gaat, hoe groter de kans op succes is. En wat is nu de invloed van de maan? Als het nieuwe maan is, is het donkerder en daardoor is de kans groter dat je het noorderlicht ziet. Maar kenners zeggen tegelijkertijd dat er niets zo mooi is als de combinatie van volle maan en het poollicht. Bij www.xplorethenorth.be kunnen ze jou hier alles over vertellen. Hun ervaring en expertise en de bijzondere dagprogramma’s die zij te bieden hebben, maken hen tot de beste keus voor al jouw Lapland reizen.

Reageren is niet mogelijk